Nesvrstano

Akcija: Karanfilić

December 9, 2013

Beograd, 2013 

Zapričala sam se. Nisam ni primetila kako je vreme proletelo. Površnim pogledom na telefon shvatila sam koliko je sati i izletela sam na ulicu. Obećala sam. Donela sam sastojke čak iz Zagreba, prehlađen je, pomoćiće mu.

Ulazim u auto, prolazim na žuto, nadam se da nema kamere. Levo, desno, levo, semafor. Digitalni sat na radiju pokazuje 21:55. Ulećem u zgradu, gužva je, a ja shvatam da nisam ponela novac. Prebiram po džepovima, torbi, pretincu za rukavice, piksli… nema dovoljno. Odlazim do obezbeđenja, molim ga da mi učini, kaže ne može ništa da uradi, da se obratim drugoj osobi. Odlazim do žene, hitno je, bitno je, ukratko objašnjavam situaciju, ljudi iza mene negoduju, ona pak ima razumevanja i kaže mi da ne brinem.

Izlećem iz zgrade, ulazim u auto, semafor, jedan, drugi, desno, levo, ispod terase sam. Vlado, Vladoooooo, baci mi novčanik. Okret, levo, levo, stop, pali sva 4, trči unutra, za mnom viču, pitaju da li sam to ja, da li je kesa za mene, saplićem se, potvđujem. Dolazim do njih, vadim novac, gledam u račun i vidim 21:58. Sa olakšanjem izlazim iz zgrade, ulazim u auto i taman da krenem – nema ga telefon. Vraćaj se unutra, traži – tu je. Uf, sad zaista mogu da odahnem.
Odlazim kući i vadim dve flaše vina iz kese. Jako sam želela da mu napravim kuvano vino sa začinima iz Zagreba. Toplo, mirišljavo, ukusno, slatko i prijatno. Leči od prehlade, promrzlina i lošeg raspoloženja.

I onda sam se uspavala u dnevnoj sobi dok se vino hladilo u šoljama na stolu.

Kuvano vino

Napomena za vas van Beograda:
Sreda, 26. jun 2013.:
 U cilju zaštite života, zdravlja i bezbednosti građana, Odlukom Skupštine grada, koja je usvojena na jučerašnjoj sednici, ponovo je uvedena zabrana prodaje alkoholnih pića u trgovinskim i zanatskim objektima od 22 do 6 sati ujutru. Odluka je doneta na osnovu izmene Zakona o trgovini kojim je lokalnoj samoupravi dato pravo da sama reguliše vreme, način i mesto prodaje alkoholnih pića. U odluci je precizirano da se zabrana ne odnosi na vreme novogodišnjih praznika i 13. i 14. januara. Ova odluka Skupštine grada stupa na snagu osam dana po objavljivanju u „Službenom listu grada Beograda”.

Comments

  1. […] « Akcija: Karanfilić […]

You Might Also Like