Foto priča

Acroyoga

March 21, 2013

Кад сам добила сестру, волела сам да изводим разне акробације са њом које су укључивале ношење на раменима док возим ролере или превртање преко главе и између ногу док играмо twist. Дешавало се и да је нашминкам и обучем у млекарицу, али то није битно за ову причу.
Једна од ствари у којима је и она уживала је да је ставим на своја стопала док лежим на леђима и симулирам лет авиона, што покретима, што звуцима. Некад се само опуштала и балансирала, а некада била немирна и уз смех падала на кревет.

Није се пуно тога променило од тада, осим што је она порасла, а ја добила своју децу коју могу да…кхм, са којима могу да се играм. И тако сам ја била убеђена да је то нека игра коју само ми одрасли практикујемо са децом, кад сам видела фотографије моје другарице на facebook-u где је изгледало као да она то исто ради али са својим другарицама и другарима.

Заинтригирало ме је то што сам видела и замолила сам је да ме позове када буду имали следећи час yоге. У међувремену сам одрадила истраживање и сазнала да се та врста yoge зове Acroyoga, као комбинација акробације и yoge и још неких елемената који чак укључују и масажу. Acroyoga подразумева минимум три особе. Једна која лежи на леђима и даје потпору другој особи која ради акробације и yogu уз помоћ прве, а трећа је ту да стоји поред, помогне са саветима и прихвати ако прве две изгубе баланс и равнотежу.

Тог петка, почетком марта сам спаковала фотоапарат и отишла до њих у студио. Мало сам каснила тако да сам упала у студио док су они већ радили своје стандардне yoga вежбе које претходе acroyogi. Од екипе никог нисам познавала осим другарице Маје која ме је и позвала. Брзо сам се изула и кренула да се шуњам измењу њих и шкољцам. Звук дисање и тихе приче Јелене која је водила час је реметио једино звук окидања мог фотоапарата, али када су уз смех приметили да је међу њима шћућурени голум са дредовима и фотоапаратом који им маше и фотографише, наставили су да раде своје вежбе по обичају.

Провела сам са њима пар сати и мислим да сам се уморила исто колико и они. Фасцинирана сам и даље шта су успели да ураде и какве акробације да изведу, а посебно сам одушевљена снагом особе која лежи на поду и подиже другу која ради вежбе.

Од 1030 фотографија које сам направила, тешком муком сам изабрала пар комада које сада делим са вама.
Препустите се акројози на пар минута :).

Acroyoga 1

Zagrejavanje

Acroyoga 3

Acroyoga 4

Acroyoga 5

Acroyoga 6

Acroyoga 7

Acroyoga 8

Acroyoga 9

Acroyoga 10

Acroyoga 11

Acroyoga 12

Acroyoga 13

Acroyoga 14

Acroyoga 15

Acroyoga 16

Acroyoga 17

Acroyoga 18

Acroyoga 19

Acroyoga 20

Acroyoga 21

Acroyoga (1)

Acroyoga 22

Остале фотографије (у боји) можете погледати у facebook албуму Гераводели странице.

You Might Also Like