Bali, Evan, Liam, Putovanja

Дан 1 – Пут под точкове

February 17, 2012

Дан 1 

Како то иначе бива, планирани полазак у 2 је био померен на 3 у моменту када је Влада отишао у поноћ да спава, а онда и за 4 када сам завршила са паковањем и сређивањем у 3. Пекле су очи када је сат звонио у 4:14. Кад Влада није гледао, враћала сам се у кревет под изговором да морам да подојим Евана, али ми мој плани није функционисао до краја. Пробудио ме је када је однео у кола све ранчеве које сам поређала на сред собе, у тишини смо узели свако по једно дете, пресвукли, обукли, однели до кола, у тишни спустили у седишта, преслишали се поново (пасоши – ТУ, паре – ТУ, све остало није битно) и кренули. Било је то између 5 и 6.

Свако нешто ради

Свако нешто ради

По традицији, негде на аутопуту, после наплатне рампе, коментаришемо како нам није баш топло у колима и стављамо часопис испред аута (тамо где су му бркови, између очију). Згодна жемска из прастарог максима нас је грејала до Станбола.

Еван је наставио да спава док је Лиам гледао и упијао призоре кроз прозоре. Појели смо прву туру сендвича и неко је наставио да вози, а неко смо наставили да дремамо. До границе са Бугарском се ништа спектакуларно није дешавало.

Шармира и у покрету

Шармира и у покрету

Колико још до Балија?

Колико још до Балија?

Аутопут је био проходан, мада смо видели на једном месту камионе, а на другом аутомобиле који су слетели са пута. Брзо смо стигли до границе, прошли је и наставли да се возимо кроз Бугарску. Тек негде после Софије смо одлучили да направимо паузу и прошетамо се око бензинске станице. Лиам је протествовао и није желео да хода по снегу, али се опустио када су кренули да гађају грудвама ауто док сам унутра седела и обувала чизме и престрављено дизала поглед кад грудва удари у стакло. Видели смо и пар великих рода око бензинске пумпе, а и после тога на путу до границе.

Дишемо свеж ваздух поред бензинске пумпе

Дишемо свеж ваздух поред бензинске пумпе

Кад смо се надисали свежег ваздуха, упаковали смо се поново и наставили даље. Џускали смо у ритму Даб Корпорејшна и спремали се за њихов концерт у априлу. Добили смо утисак да су померили бугарско-турску границу од прошле године јер нам се тај део баш одужио.

Као да нас је иста особа облачила

Као да нас је иста особа облачила

На граници ништа ново. Питају колико беба, ми кажемо комада два и прођосмо. Чим угледасмо џамију одмах после границе, знали смо да смо на правом месту.

Њено високочанство

Њено високочанство

Брзо смо стигли и до Истанбула, мало лутали док нисмо нашли хотел, сместили се, окупали, успавали децу и ето мене сада чукам текст ‘место да спавам.

Купачићи - битка за бебе

Купачићи - битка за бебе

Али, нећи још задуго.

Читамо се сутра 🙂

Сви прстићи на броју

Сви прстићи на броју

You Might Also Like